חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם
מקלות בייגלה מתפוחי אדמה – מתכון מהמם
מקלות בייגלה מתפוחי אדמה מצופים בשומשום – תתכוננו להתאהב!!

המצרכים:
2 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים ושטופים – 450 גרם
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור – לא חובה
1 כוס קורנפלור (עמילן תירס) – 110 גרם
1 כוס שומשום (או יותר אם יש צורך)
1 או 2 כוסות שמן לטיגון (תלוי בכמות)
אופן ההכנה:
1. נחתוך את תפוחי האדמה לקוביות בינוניות. נשים אותם בסיר ונוסיף מים עד לכדי כיסוי
2. מביאים את הסיר לרתיחה, מורידים הלהבה ומבשלים את תפוחי האדמה עד לכדי ריכוך, בערך למשך כחצי שעה-3/4 שעה (נבדוק עם מזלג אם תפוחי האדמה רכים)
3. מסננים את תפוחי האדמה במסננת עד שאין נוזלים ונמעך אותם לפירה
4. נוסיף לתערובת תפוחי האדמה 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור אם רוצים, 1 כוס קורנפלור (עמילן תירס).
5. נערבב היטב לכדי עיסה אחידה עד ליצירת בצק אחיד
6. לוקחים כדור בצק מתוך העיסה, בגודל של פינג פונג וניצור ממנו גליל דק באורך של כ- 10 ס"מ. כך נכין את כל הגלילים
7. טובלים את הגליל בשומשום מכל הצדדים ומניחים במגש שטוח. כך נכין את כל הגלילים
8. בסיר טיגון נחמם 1 או 2 כוסות שמן ונטגן את הגלילים עד להשחמה יפה או עד לקבלת הצבע הרצוי.
9. בתיאבון
חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים
רק להחליף מצלמה לתמונות יותר יפות, המתכון משגע 🙂
שווה. אוהבת את המתכונים שלך
ממש תודה רבה
אחד המתכונים האהובים עלי
בהחלט
רק זהירות עם כמות השמן חחחח